Dit moet je weten over Manchester City - Liverpool: de strijd om de koppositie in Engeland
i

Getty Images

Dit moet je weten over Manchester City - Liverpool: de strijd om de koppositie in Engeland

Brian Vesseur • 19:52, 08-04-2022 / Laatste Update: 08:30, 12-12-2023

Manchester City staat na 30 wedstrijden op 73 punten, Liverpool volgt op 1 punt. Zondag staan de 2 kemphanen van de Engelse Premier League tegenover elkaar. Ook een wedstrijd tussen Pep Guardiola en Jürgen Klopp. Check hier alles wat je moet weten over de kraker.

Om meteen maar even de concurrentie af te zwakken: Chelsea is de nummer 3 van de Premier League met 59 punten uit 29 wedstrijden. Het wordt dus echt een tweestrijd tussen Manchester City en Liverpool.

Liverpool

Liverpool won de laatste 9 Premier League-duels op rij. Tussendoor werd er alleen een keer verloren van Inter (1-0) in de Champions League, maar door de 2-0-zege in Milaan maakte dat niet uit. Ook werd de League Cup-finale in die periode gewonnen: Chelsea werd na pingels verslagen, nadat het 0-0 was geworden.

LEES OOK: Jürgen Klopp kijkt uit naar topper in Premier League: ‘Pep Guardiola is de beste trainer ter wereld’

Manchester City

Van die laatste 9 wedstrijden in de Premier League won Manchester City er 'maar' 6. Daar zaten wel Chelsea en Manchester United tussen. De punten werden echter verspeeld tegen Crystal Palace, Tottenham Hotspur en Southampton. Deze week won City in de Champions League nog met 1-0 van Atlético Madrid.

Op welke zender kijk ik naar Manchester City - Liverpool?

De wedstrijd tussen de titelkandidaten in de Premier League is zondag om 17:30 uur. Een uur eerder begint de voorbeschouwing al op Ziggo Sport. Daar wordt de wedstrijd ook uitgezonden. Schrik niet als je om 17:00 uur inschakelt en Formule 1 ziet: dat is gewoon even de samenvatting van de Grand Prix van Australië, tussendoor.