🎥 | Manchester City sjeest naar titel na overtuigende overwinning op Tottenham
i

AFP

🎥 | Manchester City sjeest naar titel na overtuigende overwinning op Tottenham

Trevor Wagener • 21:38, 13-02-2021 / Laatste Update: 18:58, 05-01-2024

Manchester City gaat nog altijd heerlijk. De ploeg heeft een volgende stap gezet richting de 3e landstitel in 4 jaar. De ploeg van Pep Guardiola won in het Etihad Stadium met 3-0 van Tottenham Hotspur.

Ilkay Gündogan was met 2 goals opnieuw de grote man, maar de zeer productieve Duitse middenvelder viel daarna wel geblesseerd uit. Manchester City gaat aan kop met 53 punten na 23 wedstrijden. De voorsprong op nummer 2 Leicester City, dat eerder op zaterdag al met 3-1 won van titelverdediger Liverpool, is al 7 punten.

De ploeg van Brendan Rodgers heeft ook nog eens een due meer gespeeld, omdat Manchester City na 9 coronabesmettingen in de selectie eind december niet in actie kon komen tegen Everton. Manchester United heeft 8 punten minder dan City, terwijl Liverpool met een achterstand van 13 punten al is afgehaakt. Jürgen Klopp gaf na de nederlaag in Leicester ook voor het eerst toe dat hij titelprolongatie uit zijn hoofd heeft gezet.

Ziek record

Het was voor Manchester City de 16e (!) zege op rij, waarvan 11 in de Premier League. City is zelfs al 23 wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag van het team van Guardiola was op 21 november 2020, toen er met 2-0 werd verloren bij Tottenham Hotspur.

Na die pot ging Spurs nog aan de leiding in Engeland. City stond toen nog op de 11e plaats. Spurs had destijds 8 punten meer dan City, nu heeft City liefst 17 punten meer dan Spurs. Het team van José Mourinho staat nu 8ste....