Manchester City vermorzelt Bournemouth, Arsenal swingt tegen Leicester

Marcel Roes • 20:24, 13-08-2022 / Laatste Update: 01:34, 08-01-2024

Zaterdagmiddag waren er 6 duels in de 2e speelronde van de Premier League. Manchester City, de kampioen, liep Bournemouth (met invaller Marcos Senesi) onder de voet: 4-0. Arsenal liet mooie dingen zien thuis tegen Leicester City: 4-2.

Kevin De Bruyne was de grote man aan de kant van City met een prachtige goal en een assist. Nathan Aké stond in de basis en kreeg al in de 1e minuut een grote kans om City op voorsprong te koppe. Zijn inzet uit een hoekschop ging net naast.

Ilkay Gündogan scoorde in de 19e minuut voor de landskampioen na een een-tweetje met Erling Haaland. Na een half uur spelen had doelman Mark Travers geen antwoord op het prachtige schot van De Bruyne, die met een schijnbeweging en buitenkantje voet de 2-0 fixte.

Phil Foden maakte er voor rust zelfs nog 3-0 van na een assist van De Bruyne. 10 minuten voor het eindsignaal veerde het stadion op toen een schot van João Cancelo door Jefferson Lerma ongelukkig van richting werd veranderd.

Arsenal

Arsenal ontving in het Emirates Stadium Leicester City. Gabriel Jesus opende halverwege de 1e helft de score vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Daarna was hij ook verantwoordelijk voor de 2-0, toen hij een door tegenstander Jamie Vardy verlengde hoekschop binnen kopte.

Na rust kopte William Saliba de bal knullig achter zijn eigen doelman. 2 minuten later was de schade alweer gerepareerd toen Arsenal profiteerde van een fout van Ward.

James Maddison bracht opnieuw de spanning terug, maar na zijn 3-2 maakte Gabriel Martinelli alweer snel de 4-2.

Sven Botman

Bij Brighton tegen Newcastle United stonden er 2 Nederlanders op het veld. Sven Botman maakte namens Newcastle United zijn Premier League-debuut en Joël Veltman mocht na de 2-1 overwinning op Manchester United weer bij Brighton in de basis beginnen. Gescoord werd er echter niet: 0-0.

Ook bij Wolverhampton tegen Fulham waren er geen treffers, al kreeg de ploeg van Kenny Tete 10 minuten voor tijd wel dé mogelijkheid om er 0-1 van te maken. Aleksandar Mitrovic miste.

Steven Gerrard v Frank Lampard

De 1e ontmoeting tussen Steven Gerrard en Frank Lampard als trainers is gewonnen door Gerrard. Met Aston Villa was hij op eigen veld Everton met 2-1 de baas.

De 42-jarige Gerrard en de 2 jaar oudere Lampard speelden jarenlang samen in het Engelse elftal.