Manchester City wint ook op papier lastige uitwedstrijd tegen Wolves dankzij 4-klapper De Bruyne
i

Getty Images

Manchester City wint ook op papier lastige uitwedstrijd tegen Wolves dankzij 4-klapper De Bruyne

Eimert Pruis • 01:07, 12-05-2022 / Laatste Update: 23:07, 11-12-2023

Een weergaloze Kevin De Bruyne heeft Manchester City andermaal naar de 1e plaats van de Premier League geleid. Op papier vooraf leek City het weleens moeilijk te gaan krijgen tegen Wolverhampton Wanderers, maar niets was minder waar. 4 doelpunten van De Bruyne waren meer dan voldoende voor de City-winst en Raheem Sterling deed ook nog een duit in het zakje: 1-5.

Met nog 2 speelronden te gaan is het verschil weer 3 punten met Liverpool. De 5-1-zege zorgde ook voor een iets beter doelsaldo dan de 'Reds' en dat kan natuurlijk ook nog wel eens van pas komen.

De goals van De Bruyne

Chelsea wint makkelijk bij Leeds, Everton pakt slechts punt

Chelsea won eerder woensdagavond met 3-0 bij het tegen degradatie vechtende Leeds United. Hakim Ziyech viel een kwartier voor tijd in en was belangrijk met de assist van het 3e doelpunt. Die van Romelu Lukaku. Op dezelfde avond speelde Everton tegen het al gedegradeerde Watford. Er werd niet gescoord en dus pakte Everton slechts een punt. Het verschil met Leeds, dat op degradatieplek 18 staat is 2 punten. Wel heeft Everton nog een duel tegoed.

Uitslagen Premier League woensdag 11 mei

Leeds United - Chelsea 0-3

Leicester City - Norwich City 3-0

Watford - Everton 0-0

Wolverhampton Wanderers - Manchester City 1-4