Manchester City wint weer niet, Arsenal kan gat van 5 punten slaan

Marcel Roes • 19:29, 16-12-2023 / Laatste Update: 05:42, 07-01-2024

Manchester City is de kampioen van Engeland, maar of trainer Pep Guardiola en zijn mannen dit seizoen weer de titel opeisen wordt week na week onzekerder. The Citizens speelden zaterdag gelijk tegen Crystal Palace: 2-2.

Manchester City begon met Nathan Aké en bij Palace had Jaïro Riedewald voor de 2e keer dit seizoen een basisplek. Halverwege de 1e helft opende Jack Grealish de score.

Penalty

Nog binnen het uur leek door de goal van Rico Lewis alle spanning weg, maar een kwartier voor tijd zorgde Jean Philippe Mateta voor de aansluitingstreffer (2-1). Diep in blessuretijd leverde een overtreding van Phil Foden de bezoekers een penalty op. Michael Olise pakte dat cadeautje uit.

Stand Premier League

Door het gelijkspel blijft City op de 4e plaats steken. De concurrenten komen zondag nog in actie. Wint Arsenal van Brighton & Hove Albion, dan kan het een gat van 5 punten slaan met de kampioen van de laatste 3 jaar.

Koploper Liverpool speelt zondag thuis tegen Manchester United. Check de stand hieronder.