Manchester United de beste in Engeland na vertrek Cristiano Ronaldo
i

Pro Shots

Manchester United de beste in Engeland na vertrek Cristiano Ronaldo

Joris Kaper • 21:04, 17-02-2023 / Laatste Update: 22:34, 11-12-2023

Wie dacht dat Manchester United niet zonder Cristiano Ronaldo kan, heeft het gruwelijk mis. Sterker nog: sinds het contract van de Portugese superster ontbonden werd, presteerde geen enkel team in Engeland beter dan de Red Devils.

De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde sindsdien 10 wedstrijden in de Premier League, waarvan United er maar liefst 7 van won. 2 keer werd er gelijkgespeeld en slechts eentje ging verloren. En dus lijken Ten Hag en de clubleiding de juiste keuzes te hebben gemaakt.

Ronaldo gaf vlak voor zijn vertrek bij United een openhartig interview aan journalist Piers Morgan, waarin hij United en vooral Erik ten Hag met de grond toe gelijk maakte. Niet lang daarna werd zijn contract verscheurd.

Topploegen laten het afweten

Naast United zijn het niet de traditionele topploegen die de laatste tijd lekker bezig zijn. Het zijn namelijk Newcastle United, Brighton en Brentford die de beste ploegen zijn over de laatste 10 wedstrijden. Pas op de 5e plaats staat zo bijvoorbeeld koploper Arsenal.

Manchester City, één van de favorieten voor de titel, zou slechts 6e staan als het seizoen 10 weken geleden was begonnen. Bij Chelsea gaat het nog slechter, want de Londense ploeg staat slechts 14e sinds het vertrek van Ronaldo.