Erik ten Hag over Ronaldo: 'Interview was 1e keer dat hij zei weg te willen'
i

Getty Images

Erik ten Hag over Ronaldo: 'Interview was 1e keer dat hij zei weg te willen'

Trevor Wagener • 21:02, 10-12-2022 / Laatste Update: 15:08, 07-01-2024

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft voor het eerst iets gezegd over de veelbesproken breuk met Cristiano Ronaldo. Nadat de Portugese superster, die zaterdag op het WK 2022 in Qatar werd uitgeschakeld door Marokko (1-0), in een interview met Piers Morgan heel de club met grond gelijk maakte, werd een contractontbinding van CR7 in gang gezet.

Ronaldo vond zich verraden door United. Ook had hij geen respect voor Ten Hag, omdat deze dat niet voor hem zou hebben. "Ik wilde vanaf het 1e moment tot nu dat hij (Ronaldo) zou blijven", aldus Ten Hag tegen Britse media. "Hij wilde weg, dat was duidelijk. Als een speler beslist niet bij deze club wil zijn, moet hij vertrekken."

In het interview hoorde de coach voor het eerst over de vertrekwens van de vedette. "Ik denk dus dat je dat als club niet kunt accepteren, dan zullen er consequenties zijn. Door het interview wist hij wat de gevolgen zouden kunnen zijn, daarvoor heeft hij mij nooit iets gezegd."

'Hij wilde blijven'

De voorbije zomer - toen Ronaldo in de transferwindow kon gaan en staan waar hij wil - hadden Ten Hag en hij 1 gesprek. "Toen zei hij dat hij binnen 7 dagen zou laten weten of hij bleef. Dat deed hij. We wilden dat ook, want we wilden dat hij onderdeel was van ons project. Hij heeft zo'n geweldige geschiedenis, maar het verleden is het verleden en we moeten naar de toekomst kijken."

Onder Ten Hag moest Ronaldo het doen met invalbeurten. Tegen Tottenham Hotspur liep hij voor het einde van het duel boos de tunnel in. Dit leverde hem een schorsing (v Chelsea) op. Over zijn vorm was Ten Hag duidelijk.

Ten Hag over Ronaldo

"In vorm, is hij een goede speler. Dan zou hij ons kunnen helpen om terug te komen en de doelen te bereiken die we hebben. Dat is vrij duidelijk, maar híj was dat niet. Ik werk graag met spelers van wereldklasse, omdat ik weet dat zij het verschil kunnen maken. Wat is gebeurd, is gebeurd. Ik moet keuzes maken en het beste team kiezen."

Ronaldo is dus transfervrij: volgens de verhalen ligt er bij het Saoedi-Arabisch Al-Nassr een bizar contract van 500 miljoen euro klaar.