Manchester United komt met de schrik vrij tegen Newport County door treffer Antony
Antony / Getty Images

19:28, 28-01-2024 / Laatste Update: 19:46, 28-01-2024

Antony heeft zijn eerste doelpunt van het seizoen te pakken. En die goal bleek hoognodig, want het was de 3-2 van Manchester United op bezoek bij Newport County. Uiteindelijk won de ploeg van Erik ten Hag met 4-2 in de vierde ronde van de FA Cup.

Het was weer geen supervoorstelling van Manchester United. De ploeg kwam in de beginfase nog met speels gemak op een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Bruno Fernandes en Kobbie Mainoo in het eerste kwartier. Die lijn kon niet worden doorgetrokken.

Hoop op stunt in FA Cup

Sterker nog: Newport County, dat op het vierde niveau (League Two) in Engeland speelt, kwam terug in de wedstrijd. Bryn Morris zorgde na 36 minuten voor de gelijkmaker. Will Evans maakte er vlak na rust zelfs 2-2 van. Op Rodney Parade in Wales hadden de fans véél hoop op een stunt, maar daar was opeens Antony.

De Braziliaanse oud-Ajacied zorgde eindelijk voor zijn eerste treffer van het seizoen. De flankspeler, die in de zomer van 2022 voor 95 miljoen euro van Ajax naar Manchester United verkaste, kreeg dit seizoen veel kritiek over zich heen. Met het doelpunt tegen de vierdeklasser zal Antony in ieder geval een fractie van zijn zelfvertrouwen hebben teruggekregen.

De 3-2 van Antony tegen Newport County:

Rasmus Hojlund

In de 94e minuut maakte Rasmus Hojlund, die ook moeite heeft met scoren bij Manchester United, nog de 4-2. Het betekende zijn eerste treffer in de FA Cup voor de 20-jarige Deen.

United speelt de volgende FA Cup-wedstrijd uit tegen Bristol City of Nottingham Forest.