Manchester United kruipt door het oog van de naald en wint toch van Nottingham Forest

Pim Huberts • 20:02, 26-08-2023 / Laatste Update: 01:18, 12-12-2023

Manchester United heeft zich goed teruggevochten na een dramatische start tegen Nottingham Forest. De club van Erik ten Hag stond na 4 minuten al met 0-2 achter. Door een sterke 2e helft en een rode kaart voor Nottingham, won United alsnog met 3-2.

Een opluchting. Voor de fans, maar ook voor Ten Hag. Hij bracht zijn club namelijk nog niet echt aan een droomstart in de Premier League. Er werd tot nu toe verloren van Spurs en nipt gewonnen van Wolves.

Pijlsnelle voorsprong

Na doelpunten van Taiwo Awoniyi (0-1) en Willy Boly (0-2) was Christian Eriksen er in de 17e minuut nog snel bij met een doelpunt: 1-2. De Deen creëerde ruimte voor hoop. En die ruimte werd volledig ingevuld in de tweede helft. Casemiro maakte in de 52e minuut de 2-2 en 10 minuten later kreeg Nottingham-speler Joe Worrall een rode kaart.

Redding Onana

Tot overmaat van ramp veroorzaakte Danilo (dos Santos de Oliveira) een penalty die Bruno Fernandes raak knalde. André Onana redde nog een keer op een geweldige manier, maar de overwinning was een feit.

Na 3 wedstrijden staat Manchester United 5e op de ranglijst.