Manchester United rondt onderzoek Mason Greenwood af: aanvaller vertrekt
i

Getty Images

Manchester United rondt onderzoek Mason Greenwood af: aanvaller vertrekt

Eimert Pruis • 18:19, 21-08-2023 / Laatste Update: 14:40, 08-01-2024

Manchester United heeft het interne onderzoek naar Mason Greenwood afgerond en is tot de conclusie gekomen dat de aanvaller niet bij United kan blijven. Zoals dat zo mooi het zijn de 2 partijen "in goed overleg uit elkaar gegaan". In een verklaring op de clubsite zegt ManU nogmaals dat Greenwood onschuldig is, maar dat het beter is dat beide partijen uiteen gaan.

In februari van dit jaar kwamen alle aanklachten van poging tot verkrachting en mishandeling te vervallen. Belangrijke getuigen hadden zich namelijk teruggetrokken. Greenwood was hij al eens verbannend door de club en zat twee keer vast.

Blauwe plekken en voicebericht

De zaak kwam vorig jaar in het nieuws toen de ex van Greenwood via Instagram foto's deelde. Daarop waren blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam te zien die volgens haar door Greenwood waren veroorzaakt. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks.

Verklaring Manchester United

"We hebben ons eigen onderzoek nu afgerond en hebben in dit onderzoek rekening gehouden met de wensen en rechten en perspectieven van het mogelijke slachtoffer. Ook hebben we onze normen en waarden erbij gehouden en zoveel mogelijk informatie verzameld. Nu we alles op een rijtje hebben gezet zien we dat de beelden die online zijn gekomen niet het volledige plaatje geven. Mason is ook niet schuldig aan de aanklachten waarvan hij verdacht werd. Toch heeft Mason, zoals hij ook toegeeft, fouten gemaakt. Hij neemt daarvoor alle verantwoordelijkheid. We erkennen allebei dat Mason hier zijn carrière niet voort kan zetten. We zullen met hem werken aan een vertrek."