Manchester United snoert 4 journalisten de mond na berichtgeving over 'kille sfeer in selectie'

Joris Kaper • 15:47, 05-12-2023 / Laatste Update: 21:29, 04-01-2024

Manchester United heeft dinsdagmiddag 4 journalisten de toegang ontzegd tot de persconferentie van Erik ten Hag voor de competitiewedstrijd van woensdag tegen Chelsea. Dat meldt het AD. De club neemt het hen kwalijk dat bij publicaties rondom 'de ijzige sfeer in de selectie' van Erik ten Hag de club niet om een reactie is gevraagd.

Het viertal geweerde journalisten zijn verslaggever Kaveh Solhekol (Sky Sports), Samuel Luckhurst (Manchester Evening News), David McDonnell (The Mirror) en Rob Dawson (ESPN). Zij zijn dus niet welkom bij de persconferentie van woensdagmiddag, aldus Manchester United in een verklaring.

Boycot

"We ondernemen vandaag actie tegen een aantal nieuwsorganisaties", zo meldt de verklaring. "Niet omdat ze verhalen publiceren die we niet leuk vinden, maar omdat ze dit doen zonder contact met ons op te nemen, zodat wij de kans krijgen ook commentaar te leveren. Wij vinden dat belangrijk principe. We hopen ook dat dit leidt naar een reset in de manier waarop we samenwerken."

'Helft van kleedkamer kwijt'

Manchester United verloor zondag opnieuw een wedstrijd in de Premier League: Newcastle United was met 1-0 te sterk. Onder meer Sky Sports meldde een dag later dat Erik ten Hag 'de helft van de kleedkamer kwijt was'. Die berichtgeving werd overgenomen door allerlei andere media, zonder dat ze bij Manchester United om wederhoor hadden gevraagd.