Manchester United speelt weer eens gelijk, Weghorst en Pieters sprokkelen een puntje

Eimert Pruis • 18:52, 26-02-2022 / Laatste Update: 00:22, 09-01-2024

Manchester United heeft weer eens gelijkgespeeld in de Premier League. De 'Mancunians' verliezen de laatste tijd niet meer, maar winnen blijft ook een lastig verhaal. Deze keer werd er niet gescoord thuis tegen Watford (0-0). Elders sprokkelde Burnley met Wout Weghorst en Erik Pieters weer een puntje. Bij Crystal Palace werd het 1-1.

ManUnited kwam tot meer dan 20 doelpogingen, maar was totaal niet scherp. Ook Cristiano Ronaldo was niet in goede doen. En zo heeft ManU een reeks van 8 ongeslagen wedstrijden in de Premier League, de helft daarvan werd gelijk. United staat nog wel 4e maar moet vrezen voor Arsenal dat maar 2 punten minder heeft en ook liefst 3 wedstrijden minder gespeeld.

Burnley nadert veiligheid

Burnley staat zo'n 2/3 punten verwijderd van de veilige plekken. Concurrenten Brentford (dat met 0-2 verloor van Newcastle United) en Leeds United hebben ook een paar wedstrijden meer gespeeld.

Eriksen debuteert bij Brentford

Brentford verloor, maar zag wel Christian Eriksen debuteren. De Deense middenvelder mocht in de 52e minuut van de thuiswedstrijd tegen Newcastle United invallen. Het is de 1e keer dat de Deen in actie komt in een officieel duel sinds hij afgelopen zomer in de EK-wedstrijd tegen Finland werd getroffen door een hartstilstand.

Spelersbus vast in het verkeer

De wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Aston Villa was veel later klaar dan de rest. Het duel, waarin Joël Veltman bij Brighton centraal achterin de verdediging staat, begon een half uur later omdat de bus van Villa vaststond in de file. Veltman moest 2 doelpunten toestaan en pakte ook nog een gele kaart: 0-2.