Dit moet je weten over Manchester United - Tottenham Hotspur
i

Getty Images

Dit moet je weten over Manchester United - Tottenham Hotspur

Brian Vesseur • 13:47, 19-10-2022 / Laatste Update: 10:18, 12-12-2023

Tottenham Hotspur reist woensdag af naar Manchester voor het uitduel tegen Manchester United in de Premier League. In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over het onderonsje, zoals fijne statistieken, de aftraptijd en natuurlijk de zender waarop je de wedstrijd kan volgen.

Zender Manchester United - Tottenham Hotspur

Sinds dit seizoen is de Premier League te zien bij Viaplay en ook de wedstrijd tussen Manchester United en Tottenham Hotspur is daar te volgen. De aftrap is om 21.15 uur, vanaf 20.25 uur kan je inschakelen bij de streamingsdienst.

Premier League

De wedstrijd gaat tussen de nummer 5 en de nummer 3 van de Premier League. De Spurs hebben een voorsprong van 7 punten op United, maar laatstgenoemde heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Tottenham Hotspur heeft - net als Manchester City - 23 punten na 10 wedstrijden, koploper Arsenal heeft er 27.

Manchester United won 5 van de laatste 7 Premier League-wedstrijden. Het verloor in die periode alleen van Manchester City (6-3) en afgelopen weekend werd er niet gescoord tegen Newcastle United: 0-0.

LEES OOK: Shaw heeft alleen maar liefde voor Ten Hag: ‘Begrijp heel goed dat ik uit de basis werd gehaald’

Tottenham Hotspur verloor begin deze maand voor het eerst. Aartsrivaal Arsenal bleek met 3-1 te sterk in de North London Derby.

Nederlanders & (ex-)Eredivisie-spelers

De Spurs kenden vroeger een aardige waslijst aan oude bekenden uit de Eredivisie, met bijvoorbeeld Christian Eriksen en Jan Vertonghen. Eriksen speelt nu bij de tegenpartij en de enige 'oude bekende' is Davinson Sanchez, die in het verleden bij Ajax speelde.

Naast Eriksen heeft United - waar Erik ten Hag trainer is - wel veel bekenden in de selectie. Denk bijvoorbeeld aan Antony, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez en Donny van de Beek.