Manchester United van Erik ten Hag kan Champions League ruiken ondanks late goal Liverpool

Noah Hoogenboezem • 20:11, 20-05-2023 / Laatste Update: 08:55, 12-12-2023

Erik ten Hag is met Manchester United nu wel heel dichtbij een plekje in de Champions League. United won met 0-1 bij Bournemouth en zag concurrent Liverpool thuis punten verspelen tegen Aston Villa. De ploeg van Ten Hag heeft nog maar 1 punt nodig in de laatste 2 wedstrijden.

Het had niet veel gescheeld of United had zich zaterdag al geplaatst voor de Champions League. Zelf won het door een prachtige goal van Casemiro en ondertussen leek Liverpool thuis te verliezen tegen Aston Villa, maar een goal van Roberto Firmino, die afscheid nam van Anfield, zorgde ervoor dat Liverpool nog een klein kansje houdt op plek 4. United heeft donderdag thuis tegen Chelsea aan een punt genoeg om zeker te zijn van de top 4.

Spurs buiten Europese plaatsen

Aston Villa pakte door het punt de 7e plek af van Tottenham Hotspur, dat met 1-3 van Brentford verloor. Spurs lijkt daardoor niet eens Europees voetbal te gaan halen. Onderin pakte Everton in de 10e minuut van de blessuretijd alsnog een punt bij Wolverhampton en heeft daardoor nu een gat van 2 punten naar de degradatiezone.

Uitslagen Premier League zaterdag 20 mei

Tottenham Hotspur - Brentford 1-3

Bournemouth - Manchester United 0-1

Fulham - Crystal Palace 2-2

Liverpool - Aston Villa 1-1

Wolverhampton Wanderers - Everton 1-1