Manchester United van Erik ten Hag maakt deal van 1,5 miljard wereldkundig
i

AP

Manchester United van Erik ten Hag maakt deal van 1,5 miljard wereldkundig

admin • 22:04, 24-12-2023 / Laatste Update: 19:02, 04-01-2024

Manchester United en Sir Jim Ratcliffe hebben eindelijk een akkoord bereikt over de verkoop van een kwart van de aandelen. De voorzitter van Ineos krijgt 25 procent van de aandelen van de Engelse recordkampioen in handen. The Financial Times meldt dat er met de deal een bedrag van 1,49 miljard euro is gemoeid. Hopelijk breken er met de gedeeltelijke overname ook betere tijden aan voor trainer Erik ten Hag.

De Britse zakenman Ratcliffe zal met 272 miljoen euro ook investeren in Old Trafford, het stadion dat aan een flinke opknapbeurt toe is. Overigens moet de transactie nog wel worden goedgekeurd door meerdere instanties, inclusief de Premier League.

Blij met deal

De familie Glazer is al sinds 2003 de eigenaar van Manchester United en laat in een eerste reactie weten blij te zijn met het nieuws. ,,We zijn verheugd dat we deze deal hebben gesloten. Via Ineos Sport krijgt Manchester United bovendien toegang tot doorgewinterde professionals en ervaren in het leiden van topteams van zowel binnen als buiten de sport. Manchester United heeft getalenteerde mensen en het is onze wens om beter te worden op elk niveau, zodat we onze geweldige fans in de toekomst meer succes kunnen brengen.”

Manchester United reaches agreement for Sir Jim Ratcliffe, Chairman of INEOS, to acquire up to a 25% shareholding in the Company.#MUFC

— Manchester United (@ManUtd) December 24, 2023

 

Nieuwe titels Manchester United

Supporters van Manchester United schreeuwen al geruime tijd om het vertrek van de familie Glazer. De huidige eigenaar zou volgens een groot deel van de fans vooral verkeerd beleid hebben gevoerd. Het lijkt erop dat de achterban op korte termijn weer betere tijden kan verwachten. Zo komt er eindelijk een einde aan onzekere tijden.

Ratcliffe wil United in elk geval weer snel aan titels helpen. ,,We zijn hier voor de lange termijn en erkennen dat er veel uitdagingen en hard werk in het verschiet liggen. We willen allemaal dat Manchester United weer terugkomt waar we thuishoren, aan de top van het Engelse, Europese en mondiale voetbal.”

Zware tijden Erik ten Hag

Erik ten Hag is momenteel de trainer van Manchester United. De Nederlandse coach ligt echter onder vuur vanwege tegenvallende resultaten. Zo verloren de Mancunians eerder deze week nog van West Ham United en bezetten zij een teleurstellende 8e plek in de Premier League. Ten Hag mag op tweede kerstdag weer met Manchester United aan de bak. Dan wacht in eigen huis Aston Villa.