ManCity eenvoudig voorbij Brentford, Southampton wint na knotsgekke comeback van Spurs

Bart van der Wijst • 23:44, 09-02-2022 / Laatste Update: 09:51, 12-12-2023

Manchester City is hard op weg naar een nieuwe titel in de Premier League. Woensdagavond kende de ploeg van Pep Guardiola weinig problemen met promovendus Brentford: 2-0. Elders in de Premier League boekte Southampton een knotsgekke zege.

City won na een penalty van Riyad Mahrez en een goal van Kevin De Bruyne. Er zijn nu 4 spelers met 7 doelpunten clubtopscorer in de Premier League: Mahrez, De Bruyne, Bernardo Silva en Raheem Sterling hebben er nu allemaal evenveel. Dat zegt wat over de kwaliteit in de selectie van City.

Knotsgekke comeback Saints

Tottenham Hotspur leek ook op weg naar 3 punten, maar na een doldwaze wedstrijd werd uiteindelijk toch verloren op eigen veld van Southampton: 2-3. Door een eigen doelpunt van Jan Bednarek en een goal van oud-Vitessenaar Armando Broja stond het 1-1 bij rust.

Heung-min Son zorgde 20 minuten voor tijd voor de 2-1 voor de thuisploeg. Maar binnen no time draaide Southampton het om. Mohamed Elyounoussi scoorde in de 80e minuut en Che Adams 2 minuten later: 2-3. Steven Bergwijn maakte diep in blessuretijd nog gelijk, maar hij stond buitenspel.