Manuel Neuer breekt been bij skiën, seizoen van doelman al voorbij: ‘Dat doet pijn’

Jeroen Rooseboom • 14:53, 10-12-2022 / Laatste Update: 02:29, 12-12-2023

Manuel Neuer komt dit seizoen niet meer in actie. De Duitse doelman heeft zijn rechterbeen gebroken tijdens een skitocht. Dat meldde de keeper van Bayern München vanuit zijn ziekenhuisbed op Instagram.

"Hoe zal ik het zeggen; het einde van dit jaar had zeker beter gekund", schrijft de 36-jarige Neuer bij een foto, waarop hij te zien is met zijn been in het gips. "Ik wilde mijn hoofd leegmaken tijdens een skitocht en heb mijn onderbeen gebroken. De operatie is goed gegaan, maar het doet pijn om te beseffen dat het lopende seizoen afgelopen is."

Neuer werd met de Duitse ploeg al in de groepsfase van het WK in Qatar uitgeschakeld. De wereldkampioen van 2014 miste na een nederlaag tegen Japan, een gelijkspel tegen Spanje en een zege op Costa Rica een plek in de achtste finales.

De keeper was in aanloop naar het WK ook al langdurig uitgeschakeld door een schouderblessure. Hij was echter op tijd fit om te keepen op het WK, waar hij zijn totale aantal interlands opschroefde naar 117.

Oliver Kahn

Algemeen directeur Oliver Kahn van Bayern München reageerde geschokt op de ernstige blessure van zijn aanvoerder. "Hij heeft onze volledige steun. We zullen hem bijstaan en begeleiden in het traject naar zijn comeback", verklaarde Kahn. Bayern is koploper in de Bundesliga.

Bondscoach Hansi Flick wenste Neuer beterschap. "Dit is zeer bitter nieuws aan het einde van het jaar. We zijn blij dat de operatie goed is verlopen en wensen ‘Manu’ een goed en spoedig herstel", meldde Flick namens de Duitse voetbalbond.