Manuel Neuer ziet zichzelf tot z'n 40e keepen op topniveau: 'Ik zie geen limiet'
i

Getty

Manuel Neuer ziet zichzelf tot z'n 40e keepen op topniveau: 'Ik zie geen limiet'

Sjors Tanis • 13:43, 10-10-2021 / Laatste Update: 23:24, 04-01-2024

Manuel Neuer ziet zichzelf op zijn 40e nog steeds keepen. "Het gaat om bepaalde factoren: mijn fitheid, dat ik fysiek in orde ben, dat ik mezelf niet naar de training moet slepen", zegt de 35-jarige doelman van Bayern München en de Duitse nationale voetbalploeg in een interview met Bild am Sontag.

"Ik wil in ieder geval niet moeten trainen met pijnstillers."

Contract tot 2023

Neuer denkt nog jaren mee te kunnen. "Ik zie geen limiet wat betreft leeftijd, ik zeg niet dat het op je 40e eindigt. Zo lang je nog steeds op je best kunt presteren, als je nog nodig bent voor de ploeg en er nog plezier in hebt, kun je nog door. Gezond leven is heel belangrijk voor me." Neuers contract bij Bayern München loopt in 2023 af. "Ik voel me goed fysiek, alsof ik achter in de twintig ben."

Mannschaft

Met de Duitse ploeg is Neuer onverminderd ambitieus. Het behalen van de wereldtitel, volgend jaar in Qatar, noemt hij realistisch. "Er zijn meer sterke teams, maar we hebben zeker een kans." Duitsland kan zich maandag in en tegen Noord-Macedonië al kwalificeren voor het WK van volgend jaar. Neuer ontbrak vrijdag tegen Roemenië (2-1-zege) wegens een spierblessure. Hij is er maandag zeer waarschijnlijk wel weer bij.