Marc Overmars gaat in beroep tegen schorsing FIFA: 'Straf is buitenproportioneel voor één zaak'
Royal Antwerp steunt Marc Overmars / Pro Shots

Marc Overmars gaat in beroep tegen schorsing FIFA: 'Straf is buitenproportioneel voor één zaak'

18:12, 22-01-2024 / Laatste Update: 18:13, 22-01-2024

Marc Overmars is het niet eens met de schorsing van de FIFA, die hem een jaar aan de kant houdt als bestuurslid van een voetbalclub. De technisch directeur van Antwerp - en voorheen Ajax - gaat tegen de straf in beroep.

De woordvoerder van Overmars, Frank Neervoort, laat aan De Telegraaf weten wat de voornaamste reden is voor de partij om tegen de straf in beroep te gaan. "Een belangrijke reden is dat een jaar lang wereldwijd niet mogen werken buitenproportioneel is voor de overtreding, één zaak van grensoverschrijdend gedrag, waarvoor hij door het ISR is gestraft."

Neervoort doelt hierbij op de chatberichten die Overmars stuurde naar een vrouwelijk personeelslid van Ajax, toen Overmars daar werkzaam was. Tussen die WhatsApp-berichten zaten seksueel getinte berichten, waaronder ook een dickpic. Om die reden gingen Ajax en Overmars begin 2022 uit elkaar.

Jaar lang schorsing

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) legde hem om die reden een jaar lang schorsing op in Nederland. Daarnaast gaf de ISR de situatie ook door aan de FIFA, die besloot om de straf wereldwijd te maken.