Marc Overmars gaat niet in beroep: schorsing van één jaar wegens grensoverschrijdend gedrag blijft staan
Marc Overmars © Getty Images

Marc Overmars gaat niet in beroep: schorsing van één jaar wegens grensoverschrijdend gedrag blijft staan

14:54, 26-02-2024 / Laatste Update: 15:34, 26-02-2024

Technisch Directeur van Royal Antwerp Marc Overmars gaat niet in beroep tegen de schorsign die tegen hem is geëist. Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt.

Overmars werd geschorst door het Instituut Sportrechtspraak (IRS) na het grensoverschrijdende gedrag dat hij bij Ajax had laten zien. De KNVB en de FIFA namen deze schorsing over. Een beroep van de hoofdrolspeler leverde niks op.

Een nieuw beroep gaat er dus niet komen, zo vertelde Frank Neervoort, woordvoerder van Overmars, maandagmiddag aan Het Nieuwsblad. "Marc heeft in samenspraak met zijn familie het besluit genomen om geen procedure meer op te starten. Dat betekent dat hij tot medio november niet actief zal zijn voor Antwerp. We gaan daar ook geen verdere toelichting voor geven. We laten het daar gewoon bij. Momenteel staat Marc ook op het punt om met vakantie te gaan."

De schorsing geldt voor één jaar en werd in november 2023 uitgesproken. Tot medio november dit jaar mag Overmars dus geen werkzaamheden uitvoeren bij Royal Antwerp of andere voetbalclubs. Overmars kon er nog voor kiezen om naar het CAS (het Hof Arbitrage voor Sport) te stappen om in beroep te gaan. Dit doet hij dus niet.