Marc Overmars ontbrak op 'gouden gala' Antwerp: 'Hij wilde de avond niet overschaduwen'
Het 'gouden' Antwerp / AFP

Marc Overmars ontbrak op 'gouden gala' Antwerp: 'Hij wilde de avond niet overschaduwen'

14:35, 19-01-2024 / Laatste Update: 19:56, 02-02-2024

Royal Antwerp viel massaal in de prijzen op het Gala van de Gouden Schoen in België. De club van trainer Mark van Bommel en de voorlopig geschorste technisch directeur Marc Overmars won alle prijzen. Toch maakte Overmars alle blijdschap niet mee, hij ontbrak in Antwerpen.

Van Bommel (beste trainer) en Toby Alderweireld (Gouden Schoen) vielen in de prijzen. Verder was er eremetaal voor Arthur Vermeeren (grootste talent) en Jean Butez (beste keeper). Niet gek als je bedenkt dat Antwerp onder leiding van het duo Van Bommel/Overmars de titel, beker en supercup won. Ook plaatste de club zich voor de Champions League.

CEO Sven Jacques in HLN over Van Bommel: "Hij had het als trainer moeilijker na Wolfsburg en PSV. We hebben hem een kans gegeven om te tonen dat hij een topcoach is en hij heeft die volledig gegrepen. De steun van Marc Overmars, met een stabiel management en een voorzitter die veel druk op zich neemt, heeft hem geholpen. Hij heeft het geweldig gedaan."

Afwezige Overmars

Tijdens het gala ging het uiteraard ook over Overmars, die onlangs geschorst werd door de FIFA. "We weten niet meer. De toelichting is opgevraagd. Dat duurt dan heel lang en het portaal van de FIFA werkt dan niet. Daarom is het heel onduidelijk waar we vandaag (donderdag, red.) staan."

Overmars schitterde in afwezigheid in de Antwerp Expo. "Het blijft jammer dat iemand die mee aan de wieg staat van ons succes, vandaag niet gevierd kan worden", vindt Jacques. "Een dikke pluim voor zijn werk. We hebben overwogen om hem toch mee te nemen, want de man verdient het om hier te zijn. Maar hijzelf zei dat hij de avond niet wilde overschaduwen. Vandaag gaat het om Antwerp en alles wat we bereikt hebben."