Marco van Basten begrijpt niets van Peter Bosz: 'Jammer, slecht voor het imago van PSV'
i

Pro Shots

Marco van Basten begrijpt niets van Peter Bosz: 'Jammer, slecht voor het imago van PSV'

Yvo van Dorst • 20:01, 12-12-2023 / Laatste Update: 19:39, 05-01-2024

Marco van Basten is niet te spreken over de opstelling van Peter Bosz tegen Arsenal. De Eindhovenaren geven een aantal basisspelers rust tegen de Londenaren, omdat de wedstrijd niet meer van belang is voor doorgaan in de Champions League. Van Basten begrijpt niet dat je tegen een ploeg als Arsenal je spelers juist rust geeft.

"Er zijn vijf of zes basisspelers niet bij. Dat vind ik jammer, want ik had ze graag willen zien op dit niveau, tegen een goede ploeg", vertelt Van Basten bij Ziggo Sport over de opstelling van PSV. "Ik zou nooit zoveel mensen wisselen. Het is ook zonde. Voor het imago van PSV in Europa is het ook slecht."

'Aanzien kweken'

Volgens Van Basten moeten de Eindhovenaren wel aanzien moeten kweken en de analist vindt daarom het bijvoorbeeld raar dat Armando Obispo en Mauro Junior spelen. "PSV wil toch aanzien kweken, goed spelen tegen een grote club? Dan kun je niet de helft van je elftal passeren. Dan kun je geen spelers opstellen die 9 maanden geblesseerd zijn geweest."

Belangen

De wedstrijd tussen PSV en Arsenal is in principe niet meer van belang voor de stand in de poule van het miljardenbal. Arsenal is sowieso groepswinnaar en de Eindhovenaren gaan zeker door als nummer 2. Later zal PSV dus gekoppeld worden aan de groepswinnaar van een andere poule.