🎥 | Marco Van Basten: 'Ik ben niet tegen Brian Brobbey, maar ik vind hem technisch beperkt'

Joris Kaper • 08:48, 05-12-2023 / Laatste Update: 21:52, 07-01-2024

Marco van Basten heeft gereageerd op de uitlatingen van Ajax-spits Brian Brobbey. De spits reageerde afgelopen weekend op zijn beurt op de kritiek die Van Basten had op hem, en daarnaast ook op de jeugdopleiding van Ajax. Volgens de oud-speler heeft Brobbey 'alles wat een spits moet hebben', maar mist Brobbey 1 ding, namelijk techniek.

"Ik wil hem het ongelijk bewijzen", zo zei Brobbey afgelopen weekend nog na afloop van NEC - Ajax (1-2) over Van Basten. De oud-spits was de afgelopen weken vaak kritisch tegenover de 21-jarige aanvaller. In Rondo werd Van Basten geconfronteerd met dat fragment.

Gaat Brobbey slagen?

"Ja, zonder meer", antwoordde Van Basten op de vraag of Brobbey gaat slagen. "Het lijkt alsof ik tegen hém ben, maar dat is helemaal niet zo. Ik vind alleen dat als je hem ziet, het is een jongen die explosief, sterk en snel is. Dan heeft hij eigenlijk alles wat een spits moet hebben. Maar de techniek, die er ook bij hoort als je een hele goede spits wil zijn, heeft hij het minst."

Jeugdopleiding

Van Basten vindt het bijzonder dat het Brobbey aan techniek mist. "Je zou zeggen: als je bij Ajax opgeleid wordt, dan wordt het een heel pakket. Dat mist hij een beetje, en dat is zonde. Ajax slaat zichzelf alsmaar op de borst, maar ze zijn bij Brobbey vergeten aan zijn techniek te werken. Technisch vind ik hem beperkt. In principe zou je met al het materiaal dat hij heeft een geweldige spits kunnen maken. Ik zeg niet dat hij niet kan voetballen, maar zijn techniek zou veel beter kunnen zijn. Dan heb je echt een klasbak in je team."