Marcus Rashford neemt wraak op beslissing Ten Hag en bezorgt ManUtd de zege

Bart van der Wijst • 16:26, 31-12-2022 / Laatste Update: 17:23, 08-01-2024

Manchester United sluit met een goed gevoel 2022 af. Zaterdagmiddag op oudejaarsdag werd nipt gewonnen op bezoek bij Wolves: 1-0. Marcus Rashford, die door Erik ten Hag om disciplinaire redenen niet mocht starten, maakte de winnende goal. Zo nam Rashford op positieve wijze wraak op Ten Hags beslissing.

Alejandro Garnacho was Rashfords vervanger, maar met hem kon ManUtd voor rust geen potten breken. Ten Hag moest dus ingrijpen en bracht Rashford. Dat bleek geen onverstandige keuze.

Man in vorm

Rashford maakte uiteindelijk als invaller het enige doelpunt van de wedstrijd na een 1-2'tje met Bruno Fernandes. De Engelsman bleef ondanks de nodige Wolves-verdedigers om hem heen en schoof de bal laag raak. Even later leek Rashford zelfs zijn 2e van de middag te maken, alleen dat feestje ging niet door. Rashford maakte hands.

Rashford maakte zo zijn 3e goal sinds zijn terugkeer van het WK. Eerder scoorde hij tegen Burnley (bekertoernooi) en Nottingham Forest.

Bij Manchester United speelde linksback Tyrell Malacia de hele wedstrijd, Donny van de Beek viel 10 minuten voor het einde in.