Mario Balotelli weet het zeker: 'Qua kwaliteit doe ik niet onder voor Messi of Cristiano Ronaldo'
i

Getty Images

Mario Balotelli weet het zeker: 'Qua kwaliteit doe ik niet onder voor Messi of Cristiano Ronaldo'

Bart van der Wijst • 12:41, 03-03-2022 / Laatste Update: 21:07, 11-12-2023

Mario Balotelli is misschien wel de voetballer die het minst uit zijn potentieel heeft gehaald. Dat de Italiaan goed kon voetballen weten we allemaal, maar Balotelli stond iets te vaak vanwege de verkeerde dingen in de spotlights. Zijn grote mond is in al die jaren niet verdwenen.

In gesprek met The Athletic verzekert 'Balo' dat hij op een even hoog level zit als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. "Ik heb wat kansen gemist om dat niveau te halen. Maar ik ben er nog steeds 100 procent van overtuigd dat ik kwalitatief van hetzelfde niveau ben, als het echt puur gaat om kwaliteit", zegt hij.

Gouden Bal

Messi heeft inmiddels 7 Ballon d'Ors, Cristiano Ronaldo heeft er 5. "Ik kan mezelf niet vergelijken met Messi en Ronaldo. Niemand kan dat. Maar als het echt alleen over kwaliteit gaat, voetbalkwaliteit, dan is er voor mij ten opzichte van die 2 niets om jaloers op te zijn om eerlijk te zijn", bluft Balotelli.

De 31-jarige Italiaanse spits heeft het geluk weer helemaal teruggevonden bij Adana Demirspor. Bij de Turkse club verdiende Balotelli onlangs een plekje in de Italiaanse (trainings-)selectie. "Als ik toen de mentaliteit had gehad die ik nu heb, dan had ik een Gouden Bal kunnen winnen. Dat weet ik zeker. Inmiddels ben ik volwassener geworden", stelt hij.