Mark Flekken blinkt uit in topper, maar verliest wel met Freiburg van Bayern München
i

Getty Images

Mark Flekken blinkt uit in topper, maar verliest wel met Freiburg van Bayern München

Eimert Pruis • 18:25, 06-11-2021 / Laatste Update: 19:23, 13-12-2023

Bayern München heeft de topper tegen SC Freiburg met 2-1 gewonnen. Een keertje geen monsterscore voor de ploeg van trainer Julian Nagelsmann. Dat lag vooral aan doelman Mark Flekken.

Flekken hoorde vrijdag dat hij bij de definitieve selectie van Oranje zit voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. En dus was de doelman die al jaren in Duitsland keept heel gelukkig een keepte hij zeer sterk in München.

Na een half uur moest Flekken wel toestaan dat Leon Goretzka de score opende. Pas een kwartier voor tijd besliste (wie anders?!) Robert Lewandowski de wedstrijd. De Freiburgse treffer via Janik Haberer kwam veel te laat (93e minuut).

Flekken was bijna flekkeloos

Bayern had meer dan 30 doelpogingen en toch bleef Flekken fier overeind voor Freiburg. Het leverde, behalve een stiekeme glimlach, niets op voor de Nederlandse goalie.

Freiburg kent een uitstekende seizoenstart en daarom werd de wedstrijd van zaterdag tegen Bayern een topper genoemd. Freiburg staat namelijk 3e met 22 punten uit 11 wedstrijden. Bayern lijkt al weer weg te lopen van de concurrentie met 28 uit 11.