Mark Flekken vereerd dat Louis van Gaal aan hem denkt: 'Geweldig, maar het is nog niks'
i

Getty Images

Mark Flekken vereerd dat Louis van Gaal aan hem denkt: 'Geweldig, maar het is nog niks'

Eimert Pruis • 22:10, 08-09-2021 / Laatste Update: 15:24, 07-01-2024

Mark Flekken heeft het ook gehoord. De bondscoach van het Nederlands elftal Louis van Gaal is benieuwd naar hem, de doelman van Freiburg. "Het is geweldig dat hij mijn naam noemt. Ik had het niet verwacht. Het is nog niks, eerst maar eens afwachten", zegt Flekken tegen 1Limburg.

Van Gaal was dolblij met het debuut van Justin Bijlow, maar is ook op zoek naar goede keepers achter de goalie van Feyenoord. De naam Mark Flekken viel. "Ik heb nog nooit van hem gehoord, maar hij schijnt heel goed te zijn. We gaan hem bekijken", zei Van Gaal eerder woensdag.

Flekken is nog niet zenuwachtig voor de komst van de bondscoach. "Ik concentreer me op de wedstrijd met Freiburg en dan hoop ik dat Van Gaal een goede pot uitzoekt."

Moeder Annie en broertje Roy zijn ook heel blij met de aandacht van Van Gaal voor de goalie van Freiburg. De Limburger viel al snel buiten het zichtveld van eerdere bondscoaches. "Hij speelde wel in district-teams, maar toen hij naar Alemannia Aachen vertrok is hij uit beeld geraakt", legt Roy uit. Moeders is maar wat trots. "Het zo toch geweldig zijn als mijn jongen het Nederlands elftal haalt."