Mark van Bommel blikt terug op overval: 'Ik zei tegen mijn vrouw dat ik het niet vertrouwde'
i

Pro Shots

Mark van Bommel blikt terug op overval: 'Ik zei tegen mijn vrouw dat ik het niet vertrouwde'

Bart van der Wijst • 12:47, 07-04-2023 / Laatste Update: 01:36, 12-12-2023

Mark van Bommel zit goed op zijn plek bij Antwerp FC. Dat vertelt hij in de nieuwste aflevering van de Cor Potcast van (oud-)profvoetballers Bart Vriends, Thomas Verhaar en Maarten de Fockert. Toch had hij ook een mindere periode, toen hij in het begin bijna werd overvallen. In de podcast blikte hij daarop terug.

"Bij de parkeergarage waar ik wilde gaan wonen stond iemand met een pistool en wat hij wilde is tot op de dag van vandaag nog onduidelijk", vertelt Van Bommel. De verdachte zit volgens hem nog altijd vast.

Snel handelen

"Het ging zo snel dat ik niet eens in de gaten had dat ik achterwaarts reed", blikte de hoofdtrainer van Antwerp terug. "Ik maakte een bocht en aan de bestuurderskant zou de overvaller naar boven rennen, maar ik stond aan de andere kant van de auto. En ik weet nog steeds niet hoe ik daar gekomen ben. Of dat instinct is, of dat je wil schuilen. Ik weet het niet."

Volgens Van Bommel ging het heel snel. "De teammanager van AC Milan leerde mij dat je nooit hetzelfde naar huis moet rijden. Daar heb ik sindsdien altijd op gelet", aldus de oud-international. "En dat was wel een parkeergarage (in Antwerpen) waarbij je een talud omlaag rijdt en gewoon weg bent. Niemand ziet je. Er hangt geen camera. Ik zei altijd tegen mijn vrouw: 'dit vertrouw ik niet helemaal'."

Opletten

"Dus ik was daar altijd wel scherp", vervolgt Van Bommel zijn verhaal. "Op dat moment kon ik hem in zijn achteruit gooien... Automatismen." Volgens de trainer is hij nu nog alerter. "Ik let nu nóg meer op. Als ik thuis kom even checken. Even groot licht op, links en rechts kijken. Dat je wel scherp bent."