Mark van Bommel laat het met Antwerp compleet lopen en verliest ondanks 0-2-voorsprong

Yvo van Dorst • 23:01, 04-10-2023 / Laatste Update: 07:06, 07-01-2024

Royal Antwerp moet nog altijd wachten op de eerste punten in de Champions League. De ploeg van Mark van Bommel kwam snel op een 0-2-voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Door een rampzalige 2e helft kwam Shakhtar Donetsk echter nog helemaal terug, waardoor het uiteindelijk 3-2 werd in België.

In de eerste poulewedstrijd gingen de Belgen kansloos de boot in tegen Barcelona, maar daar leken ze tegen Shakhtar weinig last meer van te hebben. Arbnor Muja scoorde al na 3 minuutjes de eerste goal en Michel-Ange Balikwisha roste daar na 33 minuten spelen nog een 2e doelpunt bij. Geen vuiltje aan de lucht dus voor Van Bommel en zijn mannen. (Tekst gaat verder onder de video)

Compleet door het ijs

Gelijk na rust ging het compleet mis voor de Belgen. Danylo Sikan maakte 3 minuten na de onderbreking al de aansluitingstreffer na matig optreden van doelman Jean Butez. Yaroslav Rakitskyi knalde in minuut 71 een vrije trap raak, waardoor het weer gelijk stond en Antwerp weer opnieuw kon beginnen. (Tekst gaat verder onder de video)

Afgang

Het bleef niet bij die gelijkmaker, want Sikan kon een kwartier voor het einde van dichtbij eenvoudig zijn 2e van de avond binnentikken na opnieuw een blunder van keeper Butez. De gifbeker was nog niet leeg, want Toby Alderweireld miste in de laatste minuut nog een penalty. De Nederlandse trainer Patrick van Leeuwen heeft daarmee zijn eerste Champions League-overwinning van dit seizoen gestolen uit Belgische handen.