Mark van Bommel over mislukte overval: 'De maatschappij verhardt, alles wordt agressiever'
i

ANP

Mark van Bommel over mislukte overval: 'De maatschappij verhardt, alles wordt agressiever'

Joris Kaper • 20:46, 28-10-2022

Mark van Bommel is tijdens de persconferentie voor het duel van zijn club Royal Antwerp FC met Charleroi dit weekend nog even ingegaan op de mislukte overval in zijn parkeergarage. De coach werd maandag opgewacht door een gewapende man.

"Dat was schrikken", aldus Van Bommel in de Gazet van Antwerpen. "Maar ik moet mijn complimenten geven aan de politie. Ze waren heel snel ter plaatse en hebben het goed opgepakt. Dat wordt vaak onderschat. Maar het gaat goed met me. Ik heb het een plaats kunnen geven. De dagen erna stond ik gewoon weer op het trainingsveld. Je moet gewoon zo snel mogelijk verder. Als je er te veel over gaat nadenken, dan sta je stil."

'Altijd voorzichtig leren te zijn'

"De maatschappij verhardt, alles wordt agressiever. Ik ben, mede door mijn buitenlandse jaren, erop geattendeerd om altijd voorzichtig te zijn. En dat heb ik altijd gedaan. Nu kwam dat van pas. Het is belachelijk dat we hier nu over moeten praten, dat mensen eraan denken om horloges of spullen waar je mooie herinneringen aan hebt af te nemen", aldus de oud-voetballer.

Alarm

Van Bommel wist maandag te ontkomen aan de overvaller door te proberen achteruit de garage uit te rijden. Daarbij botste hij op een andere auto. De overvaller vluchtte toen het alarm daarbij afging.

Van Bommel is zeker niet de 1e (oud-)voetballer die te maken krijgt met een overval. Ook o.a. Dusan Tadic (Ajax), Eran Zahavi (oud-PSV), Dele Alli (oud-Tottenham Hotspur) en Ángel Di María (oud-PSG) werden de laatste paar jaar belaagd door criminelen.