Mark van Bommel vertelt Antwerp dat hij na dit seizoen op zoek wil naar nieuwe uitdaging
Mark van Bommel. © Getty Images

Mark van Bommel vertelt Antwerp dat hij na dit seizoen op zoek wil naar nieuwe uitdaging

17:00, 03-05-2024

Mark van Bommel lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Royal Antwerp FC. De Nederlandse oefenmeester, die vorig seizoen de dubbel pakte met de club, heeft laten weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Meerdere media maken melding van het aanstaande vertrek van Van Bommel.

De Telegraaf, Voetbal International en transferexpert Fabrizio Romano komen allemaal met het nieuws. Van Bommel is bezig aan zijn tweede seizoen in België, nadat hij in 2022 werd gehaald door technisch directeur Marc Overmars. Het werd een succesvolle samenwerking, want in zijn eerste jaar pakte Van Bommel de beker en op de slotdag ook nog eens de titel na een zinderende ontknoping.

Dit jaar loopt het wat stroever met Antwerp, dat wel meespeelt in de kampioenspoule. Daarin staat het zesde, op dertien punten van koplopers Anderlecht en Club Brugge. Wel speelt Van Bommel weer de finale van de Croky Cup. Die wedstrijd is op 9 mei tegen Union SG. In de Champions League werd Antwerp met drie punten laatste in een poule met Barcelona, FC Porto en Shakhtar Donetsk.

Toekomst Van Bommel

Wat Van Bommel hierna gaat doen, is nog ongewis. Bij Feyenoord komt een vacature vrij door het aanstaande vertrek van Arne Slot. Misschien passeert de naam van Bommel wel de revue in De Kuip.

Van Bommel was voor Antwerp werkzaam bij PSV en VfL Wolfsburg. Ook was hij assistent-trainer van Australië en Saoedi-Arabië, waar zijn schoonvader Bert van Marwijk bondscoach was.