Mark van Bommel wint Belgische Supercup met Antwerp na penalty's

Bart van der Wijst • 22:18, 23-07-2023 / Laatste Update: 22:45, 11-12-2023

Mark van Bommel blijft maar prijzen winnen bij Antwerp. Zondagavond werd in een kletsnatte Bosuil na penalty's gewonnen van KV Mechelen. Na 90 minuten stond het 1-1, Antwerp won de penaltyserie met 5-4.

Michel-Ange Balikwisha zette de thuisploeg op voorsprong en leek even later de 2-0 te maken, alleen hij stond buitenspel.

Rood en eigen doelpunt

Gastón Ávila haalde de penaltyreeks niet. Door een spijkerharde overtreding moest hij vroegtijdig gaan douchen. Met 11 tegen 10 kwam Mechelen met een gelukje langszij. Ritchie De Laet schopte de bal klungelig in eigen doel.

Penalty's

Na 90 minuten stond het 1-1 en dus werden er strafschoppen genomen. Antwerp begon met een misser van Samuel Vines en ook Zeno Van den Bosch miste. Gelukkig voor Van Bommel en co. deden Jordi Vanlerberghe en Lion Lauberbach dat namens Mechelen.

Toby Alderweireld, Jean Butez (keeper) en Christopher Scott scoorden vervolgens voor Antwerp, dat Dimitri Lavalée de bal over zag schieten. Winst voor Antwerp en weer een prijs voor Van Bommel na het kampioenschap en de Belgische beker.