Marokkaanse bekerwedstrijd ontspoort volledig: meer dan 160 gewonden na zware rellen

Eimert Pruis • 12:59, 14-03-2022 / Laatste Update: 04:47, 08-01-2024

Een Marokkaanse bekerwedstrijd tussen FAR Rabat en Maghreb Fez is volledig ontspoord in gruwelijke rellen. Meer dan 160 mensen raakten gewond en zeker 100 (vooral jongeren) zijn opgepakt.

De thuisclub Rabat stevende af op een 0-2-nederlaag en dat konden de supporters blijkbaar niet verkroppen. Nog voor het eindsignaal bestormden zij het veld om de confrontatie met de uitsupporters te zoeken. De lokale stewards probeerden met man en macht de rellen te voorkomen.

Kinderen en echte supporters ook gewond

Vooral stewards en politieagenten raakten gewond. Meer dan 100 veiligheidsofficials werden geteld bij de gewonden. Zo'n 60 supporters raakten gewond. Onder hen ook kinderen en gewone echte supporters.

Schade

De materiële schade is gigantisch. Het hele stadion is 1 groot slachtveld geworden. Liefst 33 voertuigen werden beschadigd, maar ook dugouts en reclameborden werden vernield.

Politiewagen in de brand

De meer dan 100 aanhoudingen werden verricht vanwege "vermeende betrokkenheid bij gewelddaden, wapenbezit, dronkenschap, het gooien van stenen, het aanbrengen van vernielingen en het in brand steken van een politievoertuig", aldus de lokale autoriteiten.