Marokko-selectie slachtoffer van racistische en islamofobe teksten van Spaans hotelpersoneel

Trevor Wagener • 22:32, 27-03-2023 / Laatste Update: 23:10, 08-01-2024

De voetballers van Marokko zijn in het hotel Eurostars Madrid Tower slachtoffer geworden van vreselijke, walgelijke racistische en islamofobe uitingen. Medewerkers van het Spaanse hotel waar de 'Leeuwen van de Atlas' verbleven, toonden absoluut géén enkel respect tegenover de Marokkaanse selectie én de Islam.

Zie ook: WOW! Marokko boekt met Ziyech, Amrabat en Mazraoui historische zege op Brazilië

De Marokkaanse selectie, waaronder spelers als Hakim Ziyech (Chelsea), Noussair Mazraoui (Bayern München) en Sofyan Amrabat (Fiorentina) behoren, reisde zondag naar Madrid ter voorbereiding op de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdagavond tegen Peru.

Marokkaanse selectie slachtoffer van racisme

Op meerdere foto's die online verschenen, viel te zien hoe een deel van het hotelpersoneel zich zwaar racistisch uitliet. 'We serveren ze Ramadan-stront. Hun f*cking geloof'. En: 'Jullie zijn een stelletje klootzakken. Ik schijt op de Ramadan en hun f*cking doden.'

Het Spaanse AS sprak met een van de managers van het hotel. Het incident werd meteen veroordeeld door de leiding van Eurostars Madrid Tower. Er zijn juridische stappen aangekondigd tegen de verantwoordelijkheden. Het hotel heeft het betrokken personeel op staande voet ontslagen en hun namen zijn doorgegeven aan de politie.

"Allereerst willen we onze excuses aanbieden aan iedereen die beledigd is door wat er is gebeurd. Ik ben een Arabisch persoon, een moslim die de Ramadan viert zoals vele collega's in het hotel en daarom voelen wij ons net zo gekwetst als elke moslim in de wereld", aldus de manager.

Reactie Regragui

Bondscoach Walid Regragui sprak maandag op de persconferentie kort over de gebeurtenissen. Hij wil er niet te lang bij stilstaan en zich focussen op de wedstrijd tegen Peru.

"Hij (degene die de foto's op zijn eigen Instagram deelde, red.) is een jongen van 19 of 20 jaar, daar staan we niet bij stil. In onze religie wordt ons vergeving geleerd en wij vergeven hem. Het beste voorbeeld in deze periode van Ramadan is hem te vergeven en hij zal begrijpen dat wat hij denkt over moslims niet de realiteit is. Ik wil er niet meer over praten", besloot Regragui.

📷 صور الندوة الصحفية للسيد وليد الركراكي قبل لقاء الغد أمام منتخب البيرو

Some pictures of the press conference for the second friendly game against Peru 🇵🇪#DimaMaghrib 🇲🇦 #AtlasLions #TeamMorocco pic.twitter.com/ydljDXh2y2

— Équipe du Maroc (@EnMaroc) March 27, 2023