Marokkaanse bondscoach haalt Noussair Mazraoui ein-de-lijk terug bij nationale ploeg

Trevor Wagener • 15:15, 25-05-2022 / Laatste Update: 06:33, 12-12-2023

Noussair Mazraoui is definitief terug bij de Marokkaanse nationale ploeg! Eerder deze week kwam er een foto van de kersverse Bayern-speler naar buiten waarop hij gemoedelijk te zien was met bondscoach Vahid Halilhodzic. Mazraoui's terugkeer bij de Leeuwen van de Atlas werd woensdag bevestigd.

'Nous' en Halilhodzic hadde neen lange tijd bonje. Inmiddels hebben zij zand over hun geschil gedaan. Marokko oefent op 2 juni tegen de Verenigde Staten. Mazraoui is er dus weer bij!

Mazraoui terug bij Marokko

Naast hem behoort ook Amine Harit weer tot de selectie. De middenvelder van Olympique Marseille speelde ruim een jaar geen wedstrijden voor Marokko. De grote afwezige is Hakim Ziyech. De 29-jarige tovenaar van Chelsea heeft zijn verschil in inzicht met Halilhodzic nog niet op weten te lossen.

Doordat die band nog niet is hersteld, zal Ziyech de komende interlandperiode niet voor Marokko uitkomen. Halilhodzic gaf aan open te staan voor een terugkeer van HZ. "De deur van deze ploeg is voor niemand gesloten. Spelers die zichzelf overtreffen en 101 procent geven, zijn altijd welkom", aldus de bondscoach.

Definitieve selectie Marokko

Zakaria Aboukhlal, Sofyan Amrabat en Tarik Tissoudali zijn ook opgeroepen door Halilhodzic. Check hieronder de selectie:

🔥 Squad List : The Team is complete !#DimaMaghrib 🇲🇦 #AtlasLions #TeamMorocco pic.twitter.com/p0BOe6WONa

— Équipe du Maroc (@EnMaroc) May 25, 2022