Marokko of toch Spanje? Toptalent Abde van FC Barcelona wordt gek gemaakt door bonden
i

Getty Images

Marokko of toch Spanje? Toptalent Abde van FC Barcelona wordt gek gemaakt door bonden

Eimert Pruis • 22:40, 24-12-2021 / Laatste Update: 01:02, 12-12-2023

Abdessamad Ezzalzouli, voetbalnaam Ez Abde, is door de Marokkaanse voetbalbond opgeroepen voor de Afrika Cup. Het toptalent (20) van FC Barcelona kan als hij wil ook voor Spanje uitkomen. En de Spaanse bond probeert hem ondertussen ook lekker te maken.

Volgens Spaanse media heeft de RFEF al gesproken met Abde om hem er alsnog van te overtuigen voor Spanje te kiezen. De rappe dribbelaar is geboren in Marokko en kwam met zijn ouders op 7-jarige leeftijd naar Alicante. Daar ging hij voetballen bij Hércules Alicante, afgelopen zomer kocht Barcelona hem voor 2 miljoen euro.

Jeugdinternational van Marokko

De net 20 geworden Abde speelde nooit voor Spaanse elftallen, wel was hij al jeugdinternationaal van Marokko. Zijn uitverkiezing voor de Afrika Cup kwam ook niet als een verrassing. De laatste weken staat de buitenspeler in de basis bij Barcelona en ook scoorde hij al.

Er is haast bij voor de Spaanse bond want de Afrika Cup begint op 9 januari. Dus wordt Abde helemaal gek gemaakt. Spanje belooft hem nog net geen basisplaats, maar het is duidelijk dat de aanbieding van Spanje aantrekkelijk is. Wordt vervolgd.