Massa-schorsing: Sergiño Dest zit thuis na ontspoorde wedstrijd Mexico - VS
i

Getty Images

Massa-schorsing: Sergiño Dest zit thuis na ontspoorde wedstrijd Mexico - VS

Matthijs Nijhuis • 13:17, 24-06-2023 / Laatste Update: 04:43, 12-12-2023

Oud-Ajacied Sergiño Dest en 3 andere voetballers zijn geschorst na de vechtpartijtjes tussen Mexico en de Verenigde Staten in de halve finales van de CONCACAF Nations League. De wedstrijd, die met 3-0 werd gewonnen door de Amerikanen, was een gekkenhuis: er vielen 4 rode en 9 gele kaarten! Beide ploegen sloten de wedstrijd af met 9 spelers.

Dest, die verdedigt voor de VS, moet samen met de Mexicaan Gerardo Arteaga (naast de automatische schorsing van 1 wedstrijd) 2 duels op de bank blijven zitten. Dests landgenoot Weston McKennie en de Mexicaan Cesar Montes kregen een schorsing van 3 extra wedstrijden.

Gekkenhuis

Dest en Arteaga werden in de slotfase van de wedstrijd van het veld gestuurd na een massale vechtpartij. Montes kreeg een rode kaart nadat hij een paar trappen had uitgedeeld, McKennie vanwege zijn betrokkenheid bij een opstootje. Geen gezellig avondje voetbal dus.

Boete

De wedstrijd werd een paar minuten voor tijd gestaakt vanwege homofobe liedjes van Mexicaanse supporters. Natuurlijk werd er ook met de nodige voorwerpen gegooid. De CONCACAF heeft beide landen gewaarschuwd én een boete gegeven, de hoogte hiervan is niet bekend.