Matchwinner Mats Grotenbreg kon monsterstunt op Ajax niet geloven: 'Dit is echt bizar'
i

Pro Shots

Matchwinner Mats Grotenbreg kon monsterstunt op Ajax niet geloven: 'Dit is echt bizar'

Yvo van Dorst • 09:12, 22-12-2023 / Laatste Update: 21:09, 07-01-2024

USV Hercules beleefde donderdagavond met de zege op Ajax zonder twijfel het mooiste moment uit de clubgeschiedenis. Nadat Tim Pieters twee keer wist te scoren in de normale speeltijd en Ajax daarna terugkwam, deelde Mats Grotenbreg in blessuretijd de genadeklap uit. De matchwinner kon zelf na afloop nog niet geloven wat er was gebeurd.

"We wisten dat het verdomd lastig zou worden. Sterker nog, een onbegonnen zaak, maar dit is bizar", vertelde Grotenbreg na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. "Het is gewoon niet te bevatten. Spelen voor de TOTO KNVB beker en dan ook nog eens tegen Ajax. Zijn zij ooit weleens uitgeschakeld door een amateurclub? Dat is al bizar en ga je niet zomaar uitleggen aan mensen."

Cambuur

In de volgende ronde neemt Grotenbreg het met Hercules op tegen SC Cambuur, kwam donderdagavond uit de loting. De matchwinner van het duel met Ajax, die volgend seizoen naar DOVO vertrekt, hoopte toch op een andere ploeg. "Tegen Feyenoord zou de ultieme droom zijn. Of tegen NEC, want ik ben zelf een Vitessenaar." Voor Hercules zat er donderdagavond in ieder geval een groot feest in. "Vanavond is het doorzakken en dan komt morgen het besef."