Matchwinner Ricardo Pepi: 'Het is heel speciaal'
i

Getty Images

Matchwinner Ricardo Pepi: 'Het is heel speciaal'

Bart van der Wijst • 23:46, 29-11-2023

Ricardo Pepi kopte PSV woensdagavond naar de knockout-fase van de Champions League. De Amerikaan kwam in het veld tegen Sevilla en maakte met zijn hoofd de winnende: 3-2. Na afloop van de wedstrijd straalde Pepi van geluk op de persconferentie.

"Het was vandaag een hele belangrijke wedstrijd. Alle invallers maakten een verschil, we waren echt een team. In de rust voelden we dat het niet goed genoeg was, maar in de tweede helft legden we een stuk meer energie in de wedstrijd. Het is heel speciaal", concludeerde de ingevallen spits.

Leren van Luuk

Pepi moet in de beginfase van zijn PSV-periode genoegen nemen met een plekje achter aanvoerder Luuk de Jong, die dit seizoen geweldig in vorm is. Geen straf, vindt Pepi. "Elke dag leer ik van hem, dat is belangrijk voor mij en dat doe ik dus ook. Het is een situatie waar ik dankbaar voor moet zijn. Natuurlijk wil ik meer minuten maken, maar tegelijkertijd moet ik ook geduldig blijven. Ik ben nog lang niet tevreden. Ik wil blijven doorgroeien, blijven werken en blijven leren."

Pepi speelde dit seizoen 242 minuten in 19 wedstrijden. Daarin kwam hij 5 keer tot scoren.