Mats Wieffer keek ogen uit tegen Antoine Griezmann: 'Ik dacht: wat gebeurt hier allemaal?'
i

Getty Images

Mats Wieffer keek ogen uit tegen Antoine Griezmann: 'Ik dacht: wat gebeurt hier allemaal?'

Bart van der Wijst • 13:54, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:49, 15-01-2024

Het ging snel met de carrière van Mats Wieffer. Hij verliet in de zomer van 2022 Excelsior voor Feyenoord. Na een moeizaam eerste half jaar kwam Wieffer los en daarna ging het rap. Debuteren in het Nederlands elftal, kampioen worden met Feyenoord en de Champions League in. Daar speelde hij tegen de soms onnavolgbare Antoine Griezmann.

"Griezmann bleek echt next level", blikte Wieffer terug in een interview met het Algemeen Dagblad. "Hij leek bij momenten eigenlijk bijna niet te verdedigen. Hij zwerft over het veld en creëert op die manier net een paar seconden, omdat spelers moeten praten om hem over te kunnen nemen. Zijn aannames zijn altijd goed."

Van tv naar zelf ervaren

Wieffer zag tot voor dit seizoen Griezmann alleen maar voetballen op tv. De dingen die hij deed, leken normaal volgens Wieffer. "Tot je ertussen loopt. In de Kuip kwam er een bal halfhoog, die eigenlijk niet voor hem was, aan de zijlijn. Die bal was voor Morata. Griezmann nam 'm aan met buitenkant voet en weg was hij weer. Toen dacht ik: dit is niet normaal, wat gebeurt hier allemaal, hoe deed hij dat?"

Op het veld beleeft de 24-jarige Wieffer alles anders. "Ik had het ook met Oranje tegen Luka Modric bij Kroatië en Marco Verratti bij Italië. Die jongens hebben iets extra’s. Net als Paulo Dybala van AS Roma, die er met één wereldactie voor zorgde dat wij het ticket voor de halve finale van de Europa League niet over de streep trokken."

Alweer Roma

Feyenoord speelt in de tussenronde van de Europa League weer tegen AS Roma. "Ja, in februari gaan we weer, hè", lachte Wieffer. "Dybala kostte ons vorig seizoen de kop. Driemaal is scheepsrecht. Zo voelt het een beetje. We willen ze heel graag verslaan, dat gevoel leeft wel. Nee, niet om wat er is gebeurd bij de laatste uitwedstrijd, maar omdat we graag door willen in de Europa League."