Mats Wieffer na 'topweek' en geslaagd Oranje-debuut: 'Bizar, toch gebeurd'
i

Pro Shots

Mats Wieffer na 'topweek' en geslaagd Oranje-debuut: 'Bizar, toch gebeurd'

Trevor Wagener • 01:13, 28-03-2023 / Laatste Update: 09:39, 08-01-2024

Mats Wieffer debuteerde maandagavond in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar in het Nederlands elftal. De 23-jarige middenvelder werd na ruim een uur afgelost door Daley Blind en keek, ondanks de wisselende resultaten, terug op een topweek.

Bij het fiasco in Parijs van afgelopen vrijdag, waar Nederland met 4-0 ten onder ging tegen meervoudig wereldkampioen Frankrijk, kwam de Feyenoorder nog niet in actie. De oud-speler van Excelsior mocht in De Kuip wél starten en werd bijna uit de wedstrijd geschopt door Gibraltar-nummer 10 Liam Walker.

Reactie Wieffer

"Ik dacht eerst dat ik mijn been gebroken had", zei Wieffer bij NOS. "Het was een flinke schop en deed veel pijn maar gelukkig kon ik door." Toch maakte hij plaats voor Blind. "Het was afgesproken dat ik 60 minuten ongeveer zou spelen. Bovendien vond ik het nog best lastig voetballen tegen een team dat zó laag stond te voetballen."

Ook Wieffer vond wat eenieder na maandagavond zei. "Ik heb genoten van deze week en deze wedstrijd. Natuurlijk had alles beter gekund en vanavond hadden we vaker moeten scoren, maar we hebben uiteindelijk 3-0 gewonnen en Gibraltar alleen maar opgejaagd."

Focus op Feyenoord

Soms moest hij zichzelf nog wel even knijpen, gaf hij toe. Vorig jaar was Wieffer nog een anonieme voetballer. "Alles gaat sowieso heel snel. Je denkt er niet echt over na in de voetbalwereld, maar als je me 3 maanden geleden had gezegd dat ik voor Nederland zou gaan debuteren, zou ik gek worden. Maar het is toch gebeurd." De nuchtere middenvelder bleef er kalm onder en had zin om zich weer op Feyenoord te focussen. "Staat genoeg moois te gebeuren de komende maanden."