Lothar Matthäus maakt gehakt van Die Mannschaft: 'Slechtste wat ik ooit heb gezien'
i

Getty Images

Lothar Matthäus maakt gehakt van Die Mannschaft: 'Slechtste wat ik ooit heb gezien'

Jeroen Rooseboom • 13:01, 29-03-2023 / Laatste Update: 04:37, 12-12-2023

Lothar Matthäus, oud-international van Duitsland, laat geen spaan heel van de nationale ploeg van onze oosterburen. Dinsdagavond stonden de Duitsers al na 9 minuten met 0-2 achter in een oefenduel tegen België. Uiteindelijk verloor Die Mannschaft met 2-3.

Vooral over het begin van de wedstrijd in Keulen was Matthäus erg boos. "We moeten het eerst eens over die eerste 35 minuten hebben", begon Matthäus bij RTL zijn rant. "Wat Duitsland daar liet zien, is het slechtste dat ik tot nu toe in mijn lange loopbaan heb gezien. Ze kwamen niet in de duels, hebben de Belgen laten spelen. De 0-2-achterstand was terecht."

Groot verschil

"2 klassen verschil", ging hij boos verder. Toch viel de uitslag uiteindelijk mee, want Niclas Füllkrug en Serge Gnabry pikten nog een goaltje mee.

De oud-middenvelder vond ook niet alles verschrikkelijk. "We werden wakker toen Emre Can erin kwam. Vanaf dat moment had Joshua Kimmich meer vrijheid om vooruit te denken. De jongens hebben me daarin overtuigd, wat ze dat laatste uur hebben laten zien is een compliment waard", aldus Matthäus.