Matthijs de Ligt over nieuw systeem: 'Meer risico dan met Frank de Boer'
i

ANP

Matthijs de Ligt over nieuw systeem: 'Meer risico dan met Frank de Boer'

Marcel Roes • 11:15, 27-03-2022 / Laatste Update: 08:31, 08-01-2024

Of het nou wel of niet door de nieuwe formatie komt (niet 4-3-3 maar 3-4-1-2) zal vermoedelijk alleen bondscoach Louis van Gaal weten, maar Nederland maakte een frisse indruk tegen Denemarken. En won met 4-2. Matthijs de Ligt keek met een goed gevoel terug op de eerste interland van Oranje in het nieuwe jaar.

"We hebben 4 dagen getraind op het nieuwe systeem en dan leggen we deze wedstrijd op de mat. Ik denk dat dat wel wat hoop biedt", zei de Juventus-verdediger.

Bondscoach Louis van Gaal introduceerde deze week zijn nieuwe spelsysteem, dat in bepaald opzicht wel wat weg heeft van de manier waarop de vorige bondscoach Frank de Boer wilde voetballen.

"Met De Boer zochten we onze momenten uit om druk te zetten. Nu ligt er wat meer risico in ons spel. Maar dat risico brengt wel 4 doelpunten met zich mee", zegt De Ligt.

Teun Koopmeiners

Teun Koopmeiners denkt dat het nieuwe spelsysteem van Oranje voor veel succes kan zorgen. "Deels was het systeem bekend, deels is het nieuw. Voor mij is het een voordeel dat ik bij Atalanta in Italië zo al speel."

De oud-speler van AZ zag in de Johan Cruijff ArenA ook dat er nog genoeg verbeterpunten zijn voor Oranje. "Het is mooi dat we 4 doelpunten maken, maar we gaven na rust ook veel ruimtes weg. De ploeg is blij met het systeem, het voelt goed aan. Het wordt nu tijd om verder te werken aan automatismen."