'Matthijs de Ligt voorlopig bankzitter bij Bayern'
i

Pro Shots

'Matthijs de Ligt voorlopig bankzitter bij Bayern'

Joris Kaper • 16:14, 22-09-2023 / Laatste Update: 02:30, 12-12-2023

Voorlopig hoeft Matthijs de Ligt niet te rekenen op heel veel minuten bij Bayern München. Coach Thomas Tuchel laat namelijk weten dat hij niet zomaar zijn centrale verdedigers zal vervangen. De Nederlandse international komt dit seizoen niet veel in actie bij zijn Duitse club.

De Ligt speelt centraal achterin, maar Tuchel geeft op die plek in de verdediging de voorkeur aan Dayot Upamecano en Min-Jae Kim. Ook in het Champions League-duel afgelopen woensdag tegen Manchester United bleef De Ligt 90 minuten op de bank. In de topper vorige week tegen Bayer Leverkusen moest De Ligt het doen met 5 karige minuten als invaller.

'De Ligt in vorm'

"Je brengt niet snel wijzigingen aan in je centrale verdediging", zegt Tuchel in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Bochum. "Matthijs verdient het om 100 procent te spelen, hij is in goede vorm. Natuurlijk zou hij liever meer willen spelen, maar hij is een echte teamspeler. Iedereen moet er altijd klaar voor zijn. Matthijs is dat ook. Hij doet precies wat hij moet doen."

Voorselectie

Ronald Koeman heeft De Ligt, gelukkig voor hem, wel opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Hopelijk gaat hij daar meer minuten maken.