Na bizarre reeks: Ajax gooit Maurice Steijn eruit
i

ANP

Na bizarre reeks: Ajax gooit Maurice Steijn eruit

Brian Vesseur • 20:37, 23-10-2023 / Laatste Update: 15:31, 08-01-2024

Maurice Steijn is geen trainer van Ajax meer. De Amsterdamse voetbalclub heeft ervoor gekozen om hem eruit te zetten vanwege tegenvallende resultaten. Dat is maandag 23 oktober bekendgemaakt door De Telegraaf.

Maurice Steijn is ontslagen

John Heitinga eindigde het afgelopen seizoen als interim-trainer. Technisch directeur Sven Mislintat, die het (zinkende) schip inmiddels ook al heeft moeten verlaten, wilde niet met Heitinga verder. De Duitser koos destijds voor de trainer van Sparta, tegen de verwachting van veel mensen in.

LEES OOK: Hedwiges Maduro is voorlopig de hoofdtrainer van Ajax

In de voorbereiding won Ajax weinig potjes, maar er moesten dan ook nog heel veel nieuwe aanwinsten worden binnengehaald. Toen het seizoen begon werd er wel direct gewonnen: Heracles werd in de Johan Cruijff Arena met 4-1 verslagen. Vervolgens volgde er een gelijkspel bij Excelsior (2-2) en een dikke zege op Ludogorets (4-1). Dat de return in de Arena met 1-0 verloren ging, maakte niet uit: Ajax ging naar de groepsfase van de Europa League.

Bizarre reeks

Maar sinds die 4-1-zege op Ludogorets op 24 augustus won Ajax niet meer:

Ajax - Ludogorets 0-1

Fortuna - Ajax 0-0

FC Twente - Ajax 3-1

Ajax - Marseille 3-3

Ajax - Feyenoord 0-4

AEK Athene - Ajax 0-0

Ajax - AZ 1-2

FC Utrecht - Ajax 4-3

Tijdelijk directeur

Jan van Halst, de tijdelijk directeur van Ajax, legt zijn keuze uit op de clubsite van Ajax. "De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter. Vandaar dat we vandaag weer met elkaar om de tafel zaten. Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar."