Maurice Steijn genadeloos richting Pierre van Hooijdonk: 'Ik vind hem een lul ja'

Yvo van Dorst • 22:14, 13-03-2023 / Laatste Update: 07:18, 12-12-2023

Maurice Steijn schoof maandagavond aan bij Veronica Offside en zijn vuurdoop in het programma ging er niet rustig aan toe. Sparta-coach werd gelijk gevraagd naar zijn relatie met analist Pierre van Hooijdonk en het blijkt dat die twee elkaar wederzijds niet kunnen luchten of zien.

"Ik vind hem een lul ja", vertelt Steijn na een vraag van Wilfred Genee over de oud-speler van NAC en Feyenoord. "Hij is super rancuneus tegen mij omdat ik zijn zoontje (Sydney van Hooijdonk) 2 jaar geleden niet altijd opstelde, wat zowel voor mij als na mij ook niet altijd gebeurde. Hij voelt zich geroepen om op tv te pas en te onpas mij en ook Sparta naar beneden te halen."

'Lachwekkend en zielig'

Steijn maakt zich er de laatste tijd in ieder geval een stuk minder druk om. "Het is natuurlijk ook wel een beetje lachwekkend en zielig aan het worden, als je hem bezig ziet bij de NOS. Je verwacht dat mensen die daar aan tafel zitten onafhankelijk hun mening geven."

Dubbele agenda

Van Hooijdonk gaf eerder aan dat Steijn niet direct verantwoordelijk is voor de knappe 6e plaats van Sparta in de Eredivisie dit seizoen. "Kijk dat zegt hij steeds, maar Pierre heeft natuurlijk altijd een dubbele agenda. Hij kan nooit onafhankelijk iets zeggen en het is nu wel een beetje zielig aan het worden. "