Maurice Steijn is wel klaar met ophef over Ibiza-trip: 'Ik begrijp dat niet nee'
i

Pro Shots

Maurice Steijn is wel klaar met ophef over Ibiza-trip: 'Ik begrijp dat niet nee'

Yvo van Dorst • 14:23, 22-10-2023 / Laatste Update: 01:50, 08-01-2024

Ajax-trainer Maurice Steijn snapt niet dat er zo veel commotie was rond zijn vakantie naar Ibiza tijdens de interlandperiode. De coach van de Amsterdammers had tijdens de internationale wedstrijden maar 2 spelers van het eerste elftal beschikbaar en dit was voor hem een reden om de jongens en zichzelf een paar dagen vrij af te geven.

Steijn legt uit dat hij wel erg weinig spelers beschikbaar had. "Nou kijk, je bent 24/7 trainer van Ajax", vertelt de coach tegen ESPN. "Degenen die ik mijn functie hebben gezeten, die weten wat het is. In de interlandperiode zaten er 2 weken tussen de wedstrijden en ik had maar 2 van mijn 23 spelers beschikbaar. In die eerste dagen hebben we samen met Jong Ajax getraind en dat ging goed."

Heel normaal

Volgens Steijn is er geen probleem in zijn manier van werken. "Het is heel normaal dat je je spelers dan een aantal dagen vrij geeft. Iedereen geeft daar op zijn eigen manier invulling aan. En of je nou in Scheveningen, Den Haag of in Spanje loopt, je bent bezig met FC Utrecht en de oude wedstrijden. Het volgen van je internationals. Ik snap die beeldvorming niet, als je weet wat het is om coach van Ajax te zijn dan weet je hoe het zit."