Captain Stevie! Bergwijn volgt Dusan Tadic op als aanvoerder van Ajax
i

ANP

Captain Stevie! Bergwijn volgt Dusan Tadic op als aanvoerder van Ajax

Trevor Wagener • 14:21, 08-08-2023 / Laatste Update: 12:51, 08-01-2024

Ajax heeft een nieuwe aanvoerder! Oranje-international Steven Bergwijn is de nieuwe captain van de Amsterdammers. Hij neemt de band over van de naar Fenerbahce vertrokken legende Dusan Tadic.

De Serviër was jarenlang onbetwist de leider van Ajax, zowel op als buiten het veld. Omdat ook reserve-aanvoerder Jurriën Timber wegging (naar Arsenal), had nieuwbakken coach Maurice Steijn iets te kiezen.

De Hagenaar kwam uit bij de 25-jarige Amsterdammer, die sinds vorige zomer weer terug is bij de club die hij eerder als jeugdspeler diende. Ondanks zijn relatief gemiddelde leeftijd is Bergwijn 1 van de meer ervaren krachten in Steijns selectie.

Captain Stevie

Bergwijn - die in zijn loopbaan, tot de huidige voorbereiding dan, nooit eerder aanvoerder was - kwam vorig jaar voor 30 miljoen euro over van Tottenham Hotspur, dat hem jaren daarvoor overnam van PSV. Vorig seizoen was de 29-voudig international in de Eredivisie goed voor 12 goals en 5 assists.

Het is nog maar de vraag wie er bij Ajax blijven gedurende de transferwindow. Steijn kon de band níet aan Edson Álvarez doorpassen: de Mexicaan is ook hard op weg naar de uitgang nadat Ajax en West Ham United een akkoord bereikten over een transfer.