Maurice Steijn over Ajax-periode: 'Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik één ben geweest met de spelers'
i

Pro Shots

Maurice Steijn over Ajax-periode: 'Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik één ben geweest met de spelers'

Brian Vesseur • 23:56, 07-01-2024 / Laatste Update: 09:55, 15-01-2024

Maurice Steijn was te gast in een speciale aflevering van Casa Di Beau. Hij dronk wijn met Gordon, Ruben Nicolai en gastheer Beau van Erven Dorens, maar de voormalig Ajax-trainer sprak vooral over zijn rumoerige tijd bij de Amsterdammers.

Hoewel hij inmiddels bij De Telegraaf zijn verhaal deed, vertelde Steijn officieel eerst zijn verhaal bij Casa Di Beau. In de uitzending wijst hij vrijwel direct naar Sven Mislintat, de inmiddels ontslagen technisch directeur. "Het is misgegaan met de samenwerking. Met de man met wie de samenwerking het belangrijkst was, is het niet goed gegaan."

Gordon wilde direct weten hoe het is om ontslagen te worden. Steijn vertelde dat hij zélf had aangegeven niet meer het volle vertrouwen te hebben. Dat gebeurde na FC Utrecht-uit (4-3). "Je raakt de groep een beetje kwijt. Zeker een paar spelers. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik één ben geweest met deze spelers. Zeker met de nieuwe spelers."

Positief over Ajax

Steijn wil niemand binnen Ajax een verwijt maken. Hij roemt de supporters en de mensen binnen Ajax. Ook steekt hij de hand in eigen boezem. De 50-jarige trainer kijkt daarbij naar de wedstrijden tegen Fortuna Sittard (0-0) en Excelsior (2-2). "Ik bleef natuurlijk wel verantwoordelijk over de situatie. Je moet die wedstrijden wel gewoon winnen."

Situatie met de spelers

"In de voorbereiding zie je dat er andere spelers worden gehaald dan die ik en de staf hebben aangedragen", zag Steijn het al aan het begin lastig worden. Daarbij heeft hij het over Mislintat. "Zijn idee was vooral jonge jongens binnenhalen, in de hoop dat je ze voor veel geld kon verkopen. Ik had het idee dat er meer ervaren jongens moesten komen. Jongens als Tagliafico, Dest, Lang en Ziyech. Hij had daar een heel ander idee en andere visie over."

De doelmannen

Steijn ging ook dieper in over de keeperssituatie. Ajax leek voor Nick Olij van Sparta te gaan. "Iedereen wilde Olij. Niet alleen de scouting, maar ook de technische staf." Steijn besprak die situatie ook met de huidige Ajax-doelman Diant Ramaj. De trainer gaf aan niet ontevreden te zijn met 'die Duitse keeper', maar dat hij door zijn tijd met Olij bij Sparta en NAC wist waar hij van op aan kon bij die doelman.