Maurice Steijn probeert iedere keer wat anders: wat is jouw ideale Ajax-opstelling?
i

Getty Images

Maurice Steijn probeert iedere keer wat anders: wat is jouw ideale Ajax-opstelling?

Brian Vesseur • 18:24, 23-10-2023 / Laatste Update: 18:22, 04-01-2024

FC Utrecht moest een zekerheidje op 3 punten worden, maar wéér ging Ajax met 0 punten naar huis. Trainer Maurice Steijn krijgt het maar niet aan de praat, terwijl de wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion en PSV er alweer aankomen. Tijd om Steijn een handje te helpen: wat is jouw ideale Ajax-opstelling?

Allereerst de keeper: Geronimo Rulli is geblesseerd, dus die valt af. Steijn koos vanaf minuut 1 voor Jay Gorter, maar er zijn ook mensen die om Diant Ramaj roepen. Of wat te denken van ouwe rot Remko Pasveer, die het eigenlijk nooit slecht heeft gedaan in Ajax 1?

[poll id="3101"]

Door naar de verdediging. Borna Sosa deed tot nu toe 3 keer mee in de Eredivisie en de linksback gaf daarin 3 assists. Sterker nog: in die 3 wedstrijden was hij op die manier bij 60 procent van alle doelpunten betrokken. Zet jij hem op linksback, of kies je toch voor Gastón Ávila of Jorrel Hato?

[poll id="3103"]

Veel keuze, ook veel kwaliteit?

Het middenveld en de aanval combineren we. Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Georges Mikautadze kunnen bijvoorbeeld als nummer 10 uit de voeten, maar ook op een plek in de aanval. Je mag hieronder dus 6 spelers selecteren.

[poll id="3105"]

Opstelling

Hierboven gingen we uit van een 4-3-3-systeem, maar misschien vind jij wel dat het helemaal anders moet. Wat te denken van een 3-5-2, met Sosa en Anton Gaaei op de flanken? Of een 4-4-2, met Brian Brobbey en Mikautadze in de spits?

[poll id="3107"]